CEPTS LASIS AR PUPIŅĀM
- lasis
- zaļās pupiņas
- citrons
- dilles
Lasi apcep nelielā taukvielu daudzumā. Pirms pasniegšanas tam uzgriež svaigus melnus piparus.
Zaļās pupiņas liek vārīties ūdenī. Pirms ūdens sasniedz vārīšanās temperatūru - tās ir gatavas.
Lasi apcep nelielā taukvielu daudzumā. Pirms pasniegšanas tam uzgriež svaigus melnus piparus.
Zaļās pupiņas liek vārīties ūdenī. Pirms ūdens sasniedz vārīšanās temperatūru - tās ir gatavas.
Nedaudz novāra kāpostgalvu, lai vieglāk atdalītu lapas un tās kļūtu mīkstākas. Katrā lapā ietin dārzeņu, gaļas pildījumu. Pārlej ar kāpostu buljonu. Panniņu nosedz ar folliju un liek cepeškrāsnī. Pēc 10-15 minūtēm nolej buljonu, uzkaisa saldās paprikas garšvielu un pārlej ar sojas krējumu. Turpinam cept. Pirms pasniegšanas gardos tīteņus apkaisa ar zaļiem garšaugiem.
Uz grilla uzcep vistas fileju (vai uz pannas). Klāt salāti ar rukolas lapām, ķiršu tomātiņiem un svaigu gurķu šķēlītēm.
Brokoli sadala līdzīgos gabaliņos. Ķirbi sarīvē. Liek cepties nelielā taukvielu daudzumā.
Pievieno vēlamās garšvielas - svaigi malti pipari būs lielisks nobeigums!
Pa virsu garneles (bez sāls) un zaļumi.
Olas sakuļ un izcep plānā kārtā. Sagriež nelielos gabaliņos.
Salātlapā ietin tomātu šķēli, avokādo šķēli, ceptas olas gabaliņu, tofu gabaliņus.
Lai vraps labāk turētos kopā, to var saspraust ar mazajiem pārtikas kociņiem.
Sajauc visas sastāvdaļas, veido kotletes un apcep ar nelielu taukvielu daudzumu.
Klāt salāti - sajauc tos ar ķirbju sēklu eļļu.
Malto gaļu sajauc ar dillēm un klāt pievieno maltus piparus. Cep kotletes nelielā taukvielu daudzumā.
Cep olu, kuru uzliek pa virsu gatavai kotletei.
Brokoli sadala nelielos vienādos gabalos. Liek tos vārīties ūdenī. Kad ūdens ir sasniedzis vārīšanās temperatūru - brokoļi gatavi.
Liellopu filejas steiku apcep uz karsta uguns (vai grilla) un turpina gatavināt uz zemākas temperatūras līdz vēlamai gatavībai.
Tvaicētus dārzeņus sajauc kopā ar steika buljonu.
Pirms pasniegšanas noteikti uzber svaigi maltus piparus.
Gatavo FitLine jogurtu sablenderē ar svaigiem spinātiem. Noteikti izmanto iespēju un vasarā spinātu laikā tās sasaldē - tās vienmēr priecēs visu garo ziemu.
Vitamīnu bumba - lielisks dienas sākums!
Lasi ietin follijā un cep cepeškrāsnī.
Pasniedz kopā ar tvaicētiem dārzeņiem un svaigām salātlapām.
Citrona sula piešķirs īpašu garšu un baudījumu.
Sasmalcina laša fileju, pievieno sagrieztu avokado un nedaudz garšai zaļo Tobasco mērci. Veido bumbiņas un apviļā linsēklās un saulespuķu sēklās.
Pirms tam sēklas var uz pannas apgrauzdēt (bez taukvielām).
Sojas pupiņas noskalo un atstāj mērcēties ūdenī uz visu nakti. No rīta tās ar blenderi visas sasmalcina. Pievieno masai klāt ūdeni, lai sojas biezenis sāk līdzināties piena konsistencei. Caur sietu atdala sojas pienu no sojas biezumiem (biezumi var noderēt kā pamats sojas kotletēm), liek pienu vārīties uz neliela uguns, regulāri to maisot sagaida vārīšanos. Vāra apmēram 3 minūtes. Karstā pienā pievieno svaigi spiestu citrona sulu, kas liek sojai sarauties un atdalīties. Marlē caur sietu ievieto visu masu un ar spiedienu presē apmēram 2-3 stundas. Tofu gatavs!
Spinātus notvaicē. Sacep gabaliņos tofu sieru. Pa virsu uzber apgrauzdētas sezama sēklas.
Sagriež tofu. Sakuļ olu un katru gabalu apviļā olā un uzreiz sezamu sēklās. Cep uz neliela uguns. Pasniedz siltus kopā ar Tobasco sarkano mērci un sagrieztiem lokiem.
Uz pannas apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku. Klāt pievieno ķirbja mīkstumu. Visu sablenderē kopā, pievieno ūdeni (vai dārzeņu buljonu), pievieno piparus un uzvāra. Īpašu baudījumu sniegs, ja zupu pasniegsiet ķirbju mizas trauciņos un pa virsu uzbērsiet ķirbju sēklas. Zaļumus sablenderē ar jogurtu un uzliec pa virsu pirms pasniegšanas.
Attīra garneles un ātri apcep nelielā sviesta daudzumā. Pievieno sasmalcinātu ķiploka daiviņu.
Spageti no cukīni sarīvē ar speciālu rīvi. Pievieno tos klāt un viegli apcep blakus garnelēm.
Svaigi malts pipars un citrona sula lieliski papildinās šo maltīti.
Tofu saspiež ar dakšiņu. Liek cepties. Klāt pievieno sagrieztus ķiršu tomātiņus un pievieno sagrieztus lokus.
Papildinās šo gardo maltīti vēl sev vēlamās garšvielas un garšaugi.
Puķkāpostu sagriež nelielās vienādās daļās un liek vārīties. Var pievienot arī citus dārzeņus, piemēram burkānus.
Nolej blakus traukā dārzeņu buljonu. Dārzeņus sabelenderē un atpakaļ pielej tik daudz buljona, lai veidotos biezzenis.
Pievieno klāt zaļumus un kariju.
Sajauc tofu sieru kopā ar zaļumiem un cep uz pannas ar nelielu taukvielu daudzumu kopā ar olām.
Tofu - siers, kuru vari viegli pagatavot arī pats.
Kabaci sarīvē uz palielas rīves. Pievieno klāt 1 olu un tiek iegūta masa, ko ceps pannā kā pankūkas.
Sakarsētā pannā ar karoti iepilda nākamo pankūku. Tā kā netiek pievienoti milti, pankūka ir diezgan "trausla". Sagaidam, kad tā ir apcepusies no vienas puses, mainam otru.
Mērcei: sajaucam kopā jogurtu, dilles, ķiplokus.
Lasi slēgtā traukā sep cepeškrāsnī. Brokoļus noblanšē un ieleik pēc tam ledus aukstā ūdenī, lai tie paliktu kraukšķīgi. Gurķi sagriež plānās šķēlēs un pa virsu liek mērcīti no jogurta ar sinepēm. Linsēklas var iepriekš izmērcēt, lai tās kļūtu maigākas.
Gatavo jogurtu sablenderē ar saldētiem mango gabaliņiem.
Pa virsu uzlej sablenderētu ogu mērci un dažām veselām ogām.
Sablenderē viendabīgā masā spinātus, sajauc ar olu un cep plānu pankūku. Jogurta mērcei pievieno klāt sasmalcinātu ķiploku. Pa virsu liek dārzeņus, zaļumus.
Sajauc salātlapas ar eļļu.
Jogurtu sajauc ar sinepēm.
Garneles apcep nelielā sviesta daudzumā.
Visu kārto uz šķīvja un pa virsu vēlamās garšvielas.
Vistas fileju grillē cepeškrāsni 190C temperatūrā apmēram 20 minūtes.
Un uz jau gatavas vgrillētas vistas filejas izvieto tomātu salātus ar sasmalcinātu sīpolu un svaigām bazilika lapiņām.
Svaigi malts pipars būs lielisks noslēgums šai garšu buķetei.
Vistas fileju ātri apcep uz augstas temperatūras, pievieno dārzeņus, garšaugus un turpina gatavot uz nelielas uguns.
Dekorē ar svaigi zaļām pētersiļa lapiņām un svaigi maltu pipari piešķirs īpašu garšas buķeti.
Sparģeļus notīra un liek blanšēties verdošā ūdenī, lai tie kļūti mīkstāki.
Gurķītim izņem mīksto sēklotnes daļu un sagriež smalkos kubiciņos.
Vistas fileju apcep uz augstākas uguns dažas minūtes no katras pues, leik viršu vāku un cep zemākā temperatūrā līdz gatavībai. Pipari, saldā paprikas garšviela sniegs garšu buķeti.
Sagriež dārzeņus platei.
Jogurtu samaisa kopā ar sasmalcinātu ķiploku. Var pievienot sasmalcinātas dilles, baziliku, pētersiļus. Var pievienot citrona sulu, dažādas garšvielas, piemēram piparus.
Gatavu Feel Goog Yoghurt samaisa ar izšķīdinātu nepilnu paciņu želantīnu. Gatavo jogurta masu lej formītē un ievieto ledusskapī sacietēšanai.
Ogas saspiež vai sablenderē, pievieno arī veselas ogas, pievieno atlikušo izšķīdināto želantīnu un kā nākamo kārtu šo ogu masu lej virsū sacietinātai jogurta masai.
Visu liek ledusskapī sacietēšanai. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigu saspiestu ogu mērci un svaigām odziņām.
Sagriež šķēlēs cukini, bagātīgi apviļā olā, tad sezama sēklās, atkal olā un sezama sēklās. Liek uz pannas cepties.
Gatavojam veselīgo uzkodu mērci. Gatavo jogurtu samaisa ar ķiploku un sev vēlamām garšvielām.
Uz pannas apcep sasmalcinātu tofu sieru, pievieno garšvielas un garšaugus. Atvēsina.
Vistas filejai izveido kabatiņu un liek iekšā pildījumu. Aizsien, apviļā garšvielās un cep cepeškrāsnī.
Lai rullete būtu sulīgāka, pannai virsū uzliek vāku vai folliju.
Sajauc svaigas olas kopā ar garšaugiem un garšvielām, ielej iekšā trauciņos un pagatavo vai nu ūdens peldē vai cepeškrāsnī.
Sajauc salātus un izkārto gardās omletes. Lieliski papildina un sniedz pilnu garšas buķeti.
Salātlapas sajauc ar salātu eļļu. Pievieno sagrieztus ķiršu tomātiņus, pievieno viegli apceptu šampinjonu daivas un viegli apceptas tīģergarneles, kas viegli apslacītas ar Tobasco mērci un pa virsu sasmalcināti zaļumi.
Kamēr rīta cēlienā ejam dušā un gatavojamies garai darba dienai, tavas CellRESET pusdienas un vakariņas pašas pagatavosies cepeškrāsnī. Saliec visu karstuma izturīgā traukā un liec cepties 200C uz minūtēm 25.
Saliec divās kastītēs un pusdienas, vakariņas jau būs gatavas, kad pienāks laiks.
Olas sakuļ viendabīgā masā un pievieno vēlamās garšvielas, piemēram maltus piparus. Tos gan varēsi pievienot pavisam svaigus arī pirms pasniegšanas.
Kad omlete pagatavojusies, pa virsu liek palielu saišķi spinātu. Un jau pēc dažām minūtēm gardā omlete ir gatava.
Pa virsu liekam garšvielas, zaļumus, garšaugus.
Uz pannas nelielā taukvielu daudzumā apcep dārzeņus (var tos iepriekš nedaudz novārīt, ja vēlas tos iegūt mīkstākus).
Cep zivs fileju. To var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī.
Olas sakuļ un iecilā nospiestos no ūdens spinātus. Uzkarsē cepeškrāsni 200°C. Uz cepamās pannas ar cepamo papīru vienmērīgi izlej un izlīdzina olas ar spinātiem. Cep 10 minūtes.
Gatavo masu izņem un ļauj atdzist. Uz "mīklas" vienmērīgi izklāj lasi, uzspiež nedaudz citrona sulu.